У початок

У серпні продаж електромобілів в Україні зріс удвічі

У серпні український автопарк поповнили 1 489 авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV), що майже удвічі більше, ніж за аналогічний період торік. Однак порівняно з липнем 2022 р., попит на BEV зменшився на 14%. Підсумки серпневого ринку електромобілів оприлюднив на своєму сайті «Укравтопром».

«Основну масу зареєстрованих у серпні електромобілів склали легкові авто – 1 397 шт., з яких 152 шт. – нові й 1 245 шт. – уживані», – йдеться у повідомленні.

Найпопулярнішим у країні електрокаром, як і раніше, залишається NISSAN Leaf. Так, за місяць українську реєстрацію отримали 297 авто цієї моделі.

Другий результат – у VOLKSWAGEN ID.4, зі 154 шт.. На третьому місці VOLKSWAGEN е-Golf – цієї моделі було зареєстровано 150 шт..

Четвертим за популярністю став електромобіль RENAULT Zoe – його українці зареєстрували 97 шт.. І замикає ТОП-5 серпневого ринку електромобілів TESLA Model 3, у заліку якої – 60 реєстрацій.

З 92 комерційних електромобілів, що отримали минулого місяця українські номери, 40 шт. були моделі RENAULT Kangoo Z.E.

Загалом за вісім місяців з початку року першу реєстрацію в Україні пройшли 7 366 од. автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення, що на 42% більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти