У початок

У лютому перевалка ДП і газойлів у портах Румунії продовжувала зменшуватися

Минулого місяця обсяги надходжень дизпального й газойлю в порти Румунії зменшилися на 14%, до 303 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Скорочення обсягів перевалки зумовлено сезонно низьким попитом у Румунії й зменшенням постачань дизпального в Україну. У лютому румунські компанії відвантажили на український ринок 101 тис. тонн продукту, це на 28 тис. тонн менше порівняно з січнем.

Основні обсяги, 272 тис. тонн, припали на Констанцу. Також 31 тис. тонн дистилятів було розвантажено у Петромідії. У Галац дизпальне й газойль минулого місяця морським шляхом не надходили.

Географія постачань дизпального в лютому не змінилася порівняно з січнем. Минулого місяця дизпальне й газойлі морським шляхом у Румунію надходили з п’яти країн. Найбільші обсяги, 99 тис. тонн, прибули із саудівського заводу YASREF. З турецького НПЗ Star надійшло 73 тис. тонн дизпального. Обсяги постачань палива з індійського Reliance Industries становили 54 тис. тонн. З Греції й Ізраїлю в румунські порти прибуло 40 тис. тонн і 37 тис. тонн дизелю відповідно.

У лютому з румунських базисів на український ринок відвантажувався продукт виробництва Туреччини, Ізраїлю, Саудівської Аравії, Індії й Греції. Минулого місяця українські компанії розмитнили 40 тис. тонн продукту ізраїльського походження й 30 тис. тонн саудівського дизелю, що надійшли з румунських терміналів. По 10 тис. тонн було імпортовано грецького й турецького дизпального. Постачання дизелю виробництва Індії з румунських терміналів становили 11 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти