У початок

У лютому до Польщі відновилися постачання дизпального з Саудівської Аравії

У лютому обсяги відвантажень дизпального до морських портів Польщі зменшилися на 11%, до 425 тис. тонн. Після набуття чинності ембарго проти російських нафтопродуктів 5 лютого змінилася структура постачань дизельного палива в Польщу.

За даними сервісу відстеження Kpler, минулого місяця припинилися відвантаження продукту з російських портів, тоді як у січні з цього напрямку постачалося понад 60% всього морського імпорту дизпального.

Заміщення російського дизельного палива відбулося за рахунок збільшення обсягів постачань з Бельгії і Нідерландів. У лютому з регіону ARA до Польщі відвантаження продукту збільшилися вдвічі, до 222 тис. тонн. Також уперше з вересня 2022 року в країну надійшла партія дизпального обсягом 33 тис. тонн із Саудівської Аравії.

Останні півроку обсяги імпорту дизпального у порти Польщі складають понад 400 тис. тонн щомісяця. Це зумовлено підвищеним попитом на продукт із боку українських покупців. За даними еnkorr, минулого місяця обсяги постачань дизпального з Польщі в Україну склали 120,6 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти