У початок

У листопаді ціни на бензин будуть стабільними, ДП може здорожчати – експерт

На думку директора Консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна, атаки рф об'єктів критичної інфраструктури України й перебої зі світлом не повинні позначитися на ринку пального. Про це повідомляють «Факти».

«У листопаді 2022 року в Україні не буде різких коливань цін на пальне, – сказав С.Куюн, – а атаки росії на об'єкти критичної інфраструктури та перебої зі світлом не вплинуть на ринок пального».

З його слів, суттєвих змін на ринку пального в Україні поки що не очікується, проте ситуація дуже нервова, «тому що очікуємо з 5 грудня ембарго на імпорт російської нафти в Європу, і є досить суттєва нервозність на ринках».

«Але бачимо, що ціни тримаються якогось коридору – барель нафти коштує $90-95. Це трохи вище, ніж було у вересні, але й зростання суттєвого немає», – зазначив експерт, додавши, що навіть порівняно з жовтнем різкого коливання цін на пальне в Україні теж не очікують. Проте не виключено невелике зростання цін на дизельне паливо і скраплений газ.

«Бачимо, що є певний потенціал для зростання цін на дизпальне, але це в межах 1 грн за літр. Щодо бензину ситуація стабільна, жодних змін не очікуємо. Для скрапленого газу теж можливі невеликі коригування, тому що зараз на ринках Європи намітився невеликий дефіцит цього продукту, й може бути невелике зростання цін», – зазначив він.

Разом із тим, як вважає С.Куюн, навіть атаки рф по об'єктах критичної інфраструктури України й перебої зі світлом не повинні позначитися на ринку пального.

«Ми пройшли сезон активного споживання, який було зумовлено аграрними роботами. Зараз ринок увійшов у так званий мертвий сезон, коли споживання низьке. Тому я думаю, це ніяк не вплине на ціни», – підсумував він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти