У початок

У Києві на кожній другій АЗС виявляють «цінові» порушення

Різке підняття вартості пального на АЗС у зв’язку зі зняттям регулювання цін – порушення законодавства. Про це повідомив у коментарі УНН начальник Головного Управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

«У зв’язку зі зняттям Кабінетом міністрів регулювання цін на паливо його вартість стрімко зросла. На деяких ділянках АЗС – на 30-40%. Тому сьогодні працюють моніторингові групи, які проводять заходи державного контролю, бо в разі зняття регульованої ціни АЗС повинні поступово піднімати ціни, а не одразу. Тому це порушення чинного законодавства», – зазначив Рубан.

Держпродспоживслужба наразі фіксує такі випадки як надмірні залишки заробітків АЗС. Далі буде клопотання перед відповідними органами, які видають ліцензію, про її позбавлення для цих правопорушників.

«Сьогодні вже розпочато і проводяться перевірки на 68 об’єктах АЗС. Порушення фіксуються у кожної другої за відсутності декларації. Наявність декларації за чинним законодавством передбачає перед початком підйому цін на соціально-значущі товари, до яких відноситься паливо, декларувати наміри про підняття ціни, а не одразу її піднімати на 30%», – сказав Рубан.

Як зазначалося, Держпродспоживслужба повідомила, що почала перевірки на АЗС через скарги на захмарні ціни на пальне.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти