У початок

У Китаї збанкрутував ще один НПЗ Sinochem

Китайський суд 20 вересня оголосив банкрутом третій нафтопереробний завод (НПЗ), що належить державній нафтохімічній групі Sinochem, свідчить судове рішення.

Міський суд Чаньї також завершив процедури реорганізації НПЗ Shandong Changyi Petrochemical.

Раніше минулого тижня було винесено судові рішення проти двох інших НПЗ, що належать Sinochem: Shandong Huaxing Petrochemical Group і Zhenghe Group Co Ltd.

У судових документах не уточнюється, що буде з активами НПЗ.

Три заводи, розташовані в нафтопереробному центрі Шаньдун на сході Китаю, мають сумарну потужність перероблення сирої нафти 380 тис. барелів на день (б/д), або близько 3% від загального перероблення в Китаї.

У липні агентство Reuters повідомило, що Sinochem закрила два з трьох своїх НПЗ у Шаньдуні, Zhenghe і Changyi, на невизначений термін обслуговування на тлі високих цін на сиру нафту й слабкості ринку нафтопродуктів.

За даними місцевої консалтингової компанії Sublime China Information, незалежні НПЗ у Шаньдуні у серпні працювали в середньому на 56,4% своєї потужності, що на 10 процентних пунктів нижче від рівня минулого року, оскільки низький попит на паливо знизив маржу перероблення.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти