У початок

У Казахстані різко скоротився видобуток нафти

Добовий видобуток нафти в Казахстані знизився майже на 10% за чотири дні, що минули після аварії на тепловій електростанції (ТЕС) Мангістауського атомного енергетичного комбінату (МАЕК) у нафтоносній Мангістауській області республіки. Про це повідомляє BlackSeaNews із посиланням на дані Інформаційно-аналітичного центру нафти й газу Міністерства енергетики республіки.

За інформацією влади регіону, 11 серпня на ТЕС МАЕК сталося вимушене зупинення двох енергоблоків. Через це вироблення електроенергії на ТОВ «МАЕК» знизилося з 545 мегават до 245 мегават. За рішенням керівництва області в регіоні запроваджено обмеження в енергопостачанні, які насамперед торкнулися промислових об'єктів.

Згідно з даними центру, в Казахстані 14 серпня було видобуто 209,3 тис. тонн нафти і газового конденсату, тоді як до аварії — 10 серпня — добовий видобуток склав 232 тис. тонн.

Прес-служба Міністерства енергетики республіки у понеділок повідомила, що у зв'язку з перебоями на енергоджерелах відзначається зниження видобутку нафти в Мангістауській області, що, в свою чергу, позначиться на прогнозі видобутку нафти до кінця року.

«Прогноз видобутку нафти на 2023 рік з урахуванням факту за сім місяців і планів становить 99,4% від плану на рівні 90,5 млн тонн», – повідомила прес-служба Міненерго країни.

На початку липня на об'єктах Мангістауського атомного енергетичного комбінату (МАЕК) у Казахстані також сталася аварія, що спричинило стрибки напруги в енергосистемі на заході Казахстану з масовими відключеннями споживачів у регіоні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти