У початок

У I півріччі Shell очікує реалізації СПГ на торішньому рівні

LNG-гігант Shell очікує, що результати торгівлі й оптимізації його інтегрованого газового бізнесу в ІІ кварталі цього року будуть такими ж, як і в тому ж кварталі минулого року.

Проте результати будуть нижчими порівняно з І кварталом цього року «через сезонність», заявила компанія Shell у своїй оновленій записці за ІІ квартал від 5 липня.

Скоригований прибуток Shell досяг 7,73 млрд доларів США у І кварталі, що на 19,8% менше порівняно з 9,64 млрд доларів США торік, тоді як інтегрований газовий сегмент компанії повідомив про скоригований прибуток обсягом близько 3,68 млрд доларів США у І кварталі, порівняно з $4,91 млрд за той же період рік тому й $3,97 млрд у попередньому кварталі.

У ІІ кварталі минулого року Shell повідомила про скоригований прибуток обсягом $5,07 млрд, а газовий сегмент заробив близько $2,5 млрд.

У квартальному звіті Shell зазначила, що очікує, що обсяги скраплення досягнуть приблизно 6,8-7,2 млн тонн у ІІ кварталі.

Раніше компанія очікувала, що обсяги скраплення досягнуть приблизно 6,8-7,4 млн тонн у ІІ кварталі, і прогноз відображав сезонність (більше обслуговування).

Обсяги скраплення Shell досягли 7,17 млн тонн у ІІ кварталі минулого року й 7,58 млн тонн у І кварталі цього року.

У січні-березні компанія продала 16,87 млн тонн СПГ і 16,03 млн тонн СПГ у ІІ кварталі минулого року.

Shell заявила, що очікує зафіксувати безготівкові збитки після оподаткування обсягом $1,5-2 млрд.

Знецінення в основному стосується сингапурських хімікатів і активів продуктів ($0,6-0,8 млрд), а також роттердамського HEFA ($0,6-1 млрд), про який повідомляється в маркетинговому сегменті, йдеться в повідомленні.

Shell нещодавно заявила, що тимчасово призупинить будівельні роботи на своєму заводі з виробництва біопалива в Роттердамі потужністю 820 тис. тонн на рік, щоб «оцінити найбільш комерційний шлях розвитку проєкту».

Компанія планує опублікувати результати за ІІ квартал 1 серпня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти