У початок

У червні росія перевищила квоту видобутку нафти ОПЕК+

Видобуток сирої нафти в росії у червні перевищив квоти, встановлені групою ОПЕК+, але міністерство енергетики країни пообіцяло дотримуватися необхідного рівня видобутку в липні.

Як зазначають у міністерстві, рівень видобутку оцінювали незалежні джерела, сертифіковані угодою ОПЕК+. До них належать міжнародні консультанти.

Міністерство повідомило, що росія надіслала свій графік компенсації перевиробництва в секретаріат ОПЕК, і що її видобуток нафти щомісяця знижувався, починаючи з квітня.

Організація країн-експортерів нафти та її союзники на чолі з росією, разом відомі як ОПЕК+, з кінця 2022 року здійснили низку серйозних скорочень видобутку.

Згідно з угодою ОПЕК+, російська квота на видобуток у травні становила 8,979 млн барелів на день (б/д), включаючи додаткові добровільні скорочення, які обіцяли вісім членів групи.

Джерело в галузі повідомило Reuters, що віцепрем’єр-міністр росії алєксандр новак минулого тижня провів телефонну розмову з офіційними особами Саудівської Аравії, які висловили занепокоєння щодо перевиробництва в росії.

Ер-Ріяду потрібні вищі ціни на нафту, щоб збалансувати свої грошові надходження. Економічне зростання Саудівської Аравії, ймовірно, буде одним із найповільніших серед країн Ради співробітництва Перської затоки цього року, згідно з опитуванням економістів Reuters, які знизили прогнози зростання тримісячної давності через тривале скорочення видобутку нафти.

За даними ОПЕК, кумулятивне перевиробництво нафти в росії в січні-червні цього року становило 480 тис. б/д згідно з угодою ОПЕК+, і країна зобов’язалася компенсувати основну частину надлишкового видобутку наступного року.

росія компенсує 40 тис. б/д перевидобутку нафти в жовтні-листопаді 2024 року, тоді як 440 тис. б/д буде компенсовано в березні-вересні 2025 року, заявили в ОПЕК.

1 серпня ОПЕК+ проведе онлайн-засідання спільного міністерського моніторингового комітету (JMMC) для огляду ринку. Минулого тижня три джерела повідомили Reuters, що комісія навряд чи рекомендує змінити політику групи щодо випуску.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти