У початок

У червні імпорт американської нафти в Європу досяг дворічного мінімуму

Постачання нафти із США на європейський континент знову впало в червні, досягнувши дворічного мінімуму, оскільки європейські покупці та користувачі сирої нафти звертаються до регіональних постачальників. Про це повідомляє Global Data.

Експорт американської сирої нафти, що надходить до Європи, минулого місяця сповільнився до 1,45 мільйона барелів на день (мб/д), повідомляють американські ЗМІ й торгові джерела. Це найнижчий показник із липня 2022 року. Він знизився на 27%, порівняно з червнем 2023-го.

Окрім регіональних європейських постачальників, покупці також прагнули купувати в африканських продавців, переважно через звуження цін, що робило місцеві джерела економічно привабливішими.

Загальний експорт сирої нафти зі США в червні становив майже 4 млн барелів на добу, знизившись більш ніж на 7%, порівняно з травнем, хоча експорт нафти та газу з країни зростав протягом останнього десятиліття, не в останню чергу через швидку та перспективну розробку сланцевих родовищ.

Проте федеральний суддя США заборонив уряду продовжувати призупиняти схвалення заявок на експорт скрапленого природного газу (СПГ), що розглядається як невдача для планів адміністрації Байдена щодо зміни клімату.

Кілька тижнів тому стало відомо, що торік глобальне споживання викопного палива, такого як вугілля і нафта, зросло до рекордного рівня, внаслідок чого викиди вперше перевищили 40 гігатонн вуглекислого газу, йдеться у звіті, опублікованому Energy Institute.

Споживання викопного палива зросло на 1,5% – до 505 екзаджоулів, незважаючи на одночасне зростання використання відновлюваної енергії 2023 року.

У той час як країни з розвиненою економікою, можливо, досягли піку викидів в енергетичному секторі, країни, що розвиваються, продовжують збільшувати використання вугілля, газу та нафти, згідно зі звітом.

Викопне паливо становило 81,5% загального світового споживання енергії, порівняно з 82% роком раніше.

З огляду на те, що в листопаді 2024-го в США відбудуться президентські вибори, виникають суттєві розбіжності щодо того, як має розвиватися енергетичний ринок країни: збільшуючи гідророзрив та видобуток чи запроваджуючи більше відновлюваних джерел енергії.

Оскільки світ рухається до екологічніших технологій, адміністрація Байдена робить ставку на довгострокову безпеку, роблячи США екологічним лідером. За Трампа республіканці, швидше за все, підтримають домінування та негайну безпеку за допомогою підходу drill, baby, drill.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти