У початок

У березні обсяги морського імпорту ДП в Європу зростуть на третину

Протягом березня обсяги надходжень імпортного дизпального й газойлю в порти Європи зростуть на 36%, до 3,7 млн тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95». Станом на 25 березня, 2,9 млн тонн палива вже прибуло в порти призначення й близько 800 тис. тонн продукту має надійти до кінця місяця.

У лютому обсяги морського імпорту дизпального й газойлю становили лише 2,74 млн тонн, це найнижчий показник із серпня 2022 року. Низькі обсяги надходжень палива в європейські порти частково було зумовлено перебоями постачань через Суецький канал. Зокрема Індія, один із великих постачальників дизпального в Європу, майже не відвантажувала паливо протягом січня. Як наслідок, у лютому обсяги надходження індійського дизпального в європейські порти скоротилися майже в п’ять разів. Іншим чинником, який вплинув на лютневі обсяги європейського імпорту, стали ремонти на американських НПЗ, розташованих на узбережжі Мексиканської затоки. У лютому надходження дизпального з США в Європу скоротилися на 31%, до 1,03 млн тонн.

У березні очікується, що надходження дизпального з Індії збільшаться з 226 тис. тонн до 667 тис. тонн. Обсяги імпорту палива зі Штатів збільшаться на 17%, до 1,2 млн тонн. Зростуть також постачання з Близького Сходу. Цього місяця з Ізраїлю й країн Аравійського півострова обсяги надходжень дизпального й газойлю у порти Європи збільшаться на 33%, до 1,79 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти