У початок

У березні Китай може імпортувати рекордний обсяг російської нафти

За даними Kpler, Китай на шляху до імпорту рекордної кількості російської сирої нафти цього місяця, що підкріплюється великими обсягами нафти Sokol, від якої Індія відмовилася через занепокоєння щодо санкцій США.

За даними Kpler, цього місяця ця азійська країна готова отримувати близько 1,7 млн барелів російської нафти на день (б/д). Очікується, що обсяги Sokol збільшаться втричі порівняно з місяцем раніше — до історичного максимуму в 379 тис. б/д.

Китай був постійним покупцем російської сирої нафти після повномасштабного вторгнення москви в Україну і нещодавно скористався дешевшим Sokol після того, як потік цього сорту в Індію зменшився. За даними Kpler, цього місяця очікується, що імпорт ESPO становитиме 882 тис. б/д, що є найвищим показником із січня 2023 року.

Зі слів трейдерів, незрозуміло, усі вантажі Sokol потраплять до фактичних покупців чи будуть вивантажені на митне зберігання. Вони посилалися на вагання китайських банків брати участь у торгівлі на тлі останніх санкцій США щодо танкерів. Kpler включає потоки до М’янми як імпорт із Китаю, і фактичні надходження можуть відрізнятися наприкінці місяця через зміни пункту призначення.

Минулого тижня агентство Bloomberg повідомило, що відставання вантажів Sokol, що накопичилося біля Сингапуру й Південної Кореї, повільно скорочується. Коли індійські нафтопереробники відмовилися від цього сорту, запаси непроданої нафти становили 18 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти