У початок

Туреччина купуватиме у ExxonMobil до 2,5 млн тонн CПГ щорічно

Турецька газова компанія BOTAS та американська ExxonMobil домовилися про співпрацю у сфері торгівлі скрапленим природним газом (СПГ). Про це повідомив міністр енергетики Туреччини Алпарслан Байрактар.

Відповідно до підписаного договору Туреччина планує купувати у ExxonMobil до 2,5 млн тонн СПГ щорічно протягом 10 років.

«Ми підписали угоду про співпрацю у торгівлі СПГ між BOTAS та ExxonMobil у Вашингтоні, куди ми приїхали, щоб встановити різні контакти. США – одна з важливих країн, з яких ми вже отримуємо СПГ. Завдяки цій угоді, яка має довгостроковий характер, ми робимо ще один крок у диверсифікації наших ресурсів. Ми входимо до кращих країн світу за нашими потужностями з регазифікації. Ми продовжимо робити внесок у забезпечення енергетичної безпеки як нашої країни, так і нашого регіону», — цитують повідомлення міністра ЗМІ.

В інтерв'ю турецькому телеканалу TRT міністр повідомив, що Туреччина спроможна задовольнити як мінімум половину потреби в природному газі шляхом постачань СПГ суднами завдяки розвиненій інфраструктурі, створеній у результаті стратегічних інвестицій, зроблених останніми роками, і користуючись СПГ-терміналами потужністю газифікації до 160 млн куб. м на добу.

«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зробити постачання максимально безпечними й диверсифікованими, додаючи нові довгострокові контракти до довгострокових договорів, які ми мали з Нігерією в минулому й маємо з Алжиром і Оманом сьогодні», — сказав Байрактар.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти