У початок

Трейдери очікують зниження грудневих цін Sonatrach на $10-60/т

Наступного місяця ціни алжирської компанії Sonatrach можуть зменшитися на $10-60/т. Про це enkorr повідомили учасники ринку.

Середні котирування сирої нафти у листопаді були нижчими за жовтневі, що вплине на ціноутворення. «Я очікую беквордацію, пропан здешевшає на $40-50/т, бутан втратить десь $10-15/т», — розповів представник компанії Aygaz, великого турецького імпортера скрапленого газу.

«За моїми прогнозами, ціну на пропан буде встановлено на рівні $500-510/т, на бутан — $520-530/т», — додає український трейдер, який постачає морський ресурс на південь України.

Попри очікуване зниження прайсу Sonatrach, несприятливі погодні умови на морі й дефіцит газу в Румунії й Україні перешкоджатимуть падінню цін у трейдерів. «Шторми затримали багато кораблів у Чорному морі. Грудень буде класичним — дуже високі ціни й брак газу», — кажуть у Bulmarket.

«Моє судно з газом наразі стоїть перед Босфором через негоду, у Чорне море поки що не пускають», — повідомив інший трейдер. Співрозмовник додає, що премії на морські партії зростатимуть й у грудні, тому ціни для кінцевих покупців не зазнають суттєвих змін.

Нагадаємо, у листопаді алжирська компанія Sonatrach встановила ціну на пропан на рівні $560/т, яка залишиась без змін порівняно з жовтнем, бутан здешевшав на $35/т, до $535/т. Але зростання премій на морські партії й дефіцит бутану в Румунії сприяло здорожчанню СВГ на південних базисах постачань.

Наприкінці листопада автомобільні партії пропану й ПБТ з терміналу в Галаці відвантажувалися за $795-815/т, тоді як місяць тому вартість газу там складала $740-750/т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти