У початок

TotalEnergies відновлює роботу НПЗ у Техасі

TotalEnergies 4 вересня планує розпочати перезапуск великої установки перегонки сирої нафти (CDU) на 238 тис. барелів на день (б/д) на нафтопереробному заводі (НПЗ) в Порт-Артурі (штат Техас), повідомили джерела, знайомі з роботою заводу.

Як зазначили джерела Reuters в п'ятницю, 23 серпня ACU-1 CDU потужністю 150 тис. б/д було закрито через збій.

ACU-1 виконує початкове розщеплення сирої нафти при атмосферному тиску, виробляючи сировину для решти виробничих установок на НПЗ. Представник компанії не відповів на запит про коментар.

Разом з ACU-1 TotalEnergies перезапустить установку вакуумної дистиляції 2 потужністю 60 тис. б/д, яка очищає залишки сирої нафти з ACU-1 під тиском у вакуумі, збільшуючи вихід сировини для моторного палива.

Після перезапуску ACU-1 і VDU-2 перезапуститься установка коксування продуктивністю 60 тис. б/д. Коксування — останній етап переробки сирої нафти. Він перетворює залишкову сиру нафту з дистиляційних установок або на сировину для моторного палива, або на нафтовий кокс, який може бути заміною вугілля.

CDU ACU-2 потужністю 40 тис. б/д на НПЗ також було закрито 23 серпня, але для запланованих робіт у рамках двомісячного капітального ремонту кількох агрегатів, який включає 76 тис. б/д рідинного каталітичного крекінгу-2 і 5 тис. б/д блок алкілування, сказали джерела.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти