У початок

TotalEnergies і швейцарський трейдер MET замовляють нові потужності СПГ у Німеччині

TotalEnergies і швейцарський енергетичний трейдер MET Group забронювали потужності на новому LNG-терміналі в Німеччині, сприяючи збільшенню постачань до найбільшої економіки Європи, оскільки вона намагається замінити російський газ. Про це повідомляє Bloomberg.

TotalEnergies законтрактувала 2,6 млрд кубометрів на рік на терміналі в Лубміні, йдеться у повідомленні. Французька компанія, яка надала плавуче судно для зберігання і регазифікації річною потужністю 5 млрд кубічних метрів, спрямовуватиме скраплений природний газ зі свого глобального портфеля й стане одним із головних постачальників палива в Німеччині.

Німеччина перейшла на СПГ від США до Катару, щоб скоротити свою колись велику залежність від росії після серйозних скорочень постачань газу москвою. Він просуває нові імпортні термінали, урочисте відкриття першого приватно фінансованого заводу в Лубміні заплановано на суботу. Також з’являться п’ять окремих об’єктів, орендованих державою, перший з яких було відкрито минулого місяця у Вільгельмсгафені.

Остання угода дозволить «Німеччині і Європі ще більше забезпечити постачання газу», сказав у заяві Стефан Мішель, президент відділу газу, відновлюваних джерел енергії та електроенергії TotalEnergies.

Швейцарський енергетичний трейдер MET Group також забронював довгострокові потужності на терміналі, яким керує Deutsche ReGas, оскільки він планує розширити свій бізнес СПГ у Європі. Компанія, яка розпочала торгівлю СПГ 2016 року, збільшила обсяги втричі – до 3 млрд кубометрів, доставляючи торік вантажі до Хорватії, Греції, Іспанії, Бельгії і Великобританії.  

«Якщо ви хочете отримувати значні прибутки від торгівлі, вам зарадить посилення позицій в інфраструктурі, щоб обмінюватися», — сказав в інтерв’ю Роб Батлер, партнер юридичної фірми Baker Botts LLP, додавши, що «це не тільки німецькі комунальні підприємства, які використовують потужності на цих нових терміналах, є також міжнародні нафтові компанії й трейдери, які дивляться на це, тому що вони можуть використовувати цю потужність».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти