У початок

TotalEnergies планує вийти на ринок металів — FT

Французька енергетична компанія TotalEnergies вивчає можливість розпочати торгувати міддю. Про це з посиланням на джерела компанії повідомляє Financial Times (FT). За даними газети, про те, що компанія розглядає таку можливість, під час закритої конференції у Лондоні співробітникам повідомив старший віцепрезидент TotalEnergies Рахім Азуні.

Французька компанія, крім видобутку нафти й газу, займається також торгівлею нафтопродуктами, газом, електроенергією й новими видами палива. Проте досі TotalEnergies не торгувала металами. Зі слів джерел FT, компанія готова вийти на новий для неї ринок в умовах переходу світової економіки, що готується, від викопних джерел енергії до відновлюваних.

Наразі TotalEnergies розглядає можливість зайнятися торгівлею міддю. Вибір на користь цього металу зумовлений наростальним попитом на нього. Мідь використовується в електричних кабелях, будинках та електромобілях. І якщо світовий попит на мідь, як очікується, різко зросте протягом наступного десятиліття, то ринок нафти залишається відносно слабким цього року через зниження попиту Китаю на викопне паливо, навіть попри війну на Близькому Сході.

До торгівлі металами у нинішніх умовах звертається багато нафтотрейдерів, серед яких Vitol, яка вийшла з цього сегменту 2014 року, але нещодавно відновила операції з алюмінієм. Швейцарська Mercuria також розширює діяльність у сфері металів, створюючи підрозділ із торгівлі металами з 60 осіб.

У TotalEnergies відмовилися коментувати повідомлення FT.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти