У початок

Торгам бути: Міненерго змінило склад Аукціонного комітету

Також є російською мовою

Членом Аукціонного комітету з продажу сирої нафти, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу (АК) призначено Ольгу Кокошу. Про це йдеться в наказі Міненерго, текст якого є у розпорядженні enkorr.

Тим же документом Анатолія Грабового, який був у складі Аукціонного комітету з липня 2020 р., було виведено з його складу.

Ольга Кокоша є заступником директора департаменту, начальником відділу загально-правових питань та взаємодії з органами державної влади юридичного департаменту.

Відзначимо, Аукціонний комітет очолює заступник міністра енергетики Максим Немчінов. Також до комітету, крім новопризначеної Кокоши, входять:

  • Микола Колесник – начальник головного управління забезпечення функціонування нафтогазових ринків директорату нафтогазового комплексу;
  • Софія Угрюмова – заступник директора департаменту фінансового планування і реалізації бюджетної політики;
  • Олена Чайковська – експерт групи нафтового циклу та розвитку ринків нафтопродуктів директорату нафтогазового комплексу і розвитку ринків нафти, природного газу і нафтопродуктів.

Відзначимо, на АК покладено функцію затвердження дати проведення аукціонів з продажу нафти і СВГ, а також стартової ціни на них.

Тим часом, як показує практика, через частий брак кворуму Аукціонного комітету держкомпанії не можуть провести свої торги. Наприклад, з цієї причини за останні два роки «Укргазвидобування» чотири рази було змушене переносити аукціони з продажу скрапленого газу, зокрема і торги, заплановані на 2 і 4 березня 2021 року.

У коментарі enkorr комерційний директор УГВ Сергій Федоренко повідомив, що торги, призначені на завтра, 11 березня, відбудуться.

Нагадаємо, УГВ виставляє на завтрашній аукціон 4 560 т скрапленого газу. Інший внутрішній виробник – «Укрнафта» проведе торги в п'ятницю, 12 березня. На них компанія виставляє 15 880 т ресурсу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти