У початок

Tesla відкликає понад 1 млн автомобілів у США

Американська автомобільна компанія Tesla відкликає майже 1,1 мільйона авто, бо система автоматичного реверсу вікон може неправильно реагувати, це підвищує ризик травмуватися. Про це повідомляє Reuters.

Виробник електромобілів повідомив Національну адміністрацію безпеки дорожнього руху США (NHTSA), що він проведе оновлення програмного забезпечення системи автоматичного реверсу вікон. Відкликання поширюється на деякі моделі, як-от Model 3 2017–2022 років випуску, Model Y 2020–2021 років випуску, а також Model S і Model X 2021–2022 років випуску.

Зазначається, що NHTSA заявило, що автомобілі не відповідають вимогам федерального стандарту безпеки автотранспорту електричними склопідйомниками, оскільки вікно, що закривається без належного спрацювання автоматичної системи, може з надмірною силою навіть затиснути водія чи пасажира, – це збільшує ризик травми.

Tesla виявила проблему під час тестування у серпні й для нових автомобілів з 13 вересня ввела оновлення.

Водночас виконавчий директор компанії Tesla Ілон Маск критично висловився про термін відкликання.

«Термінологія є застарілою і неточною. Це дріб'язкове бездротове оновлення програмного забезпечення. Як нам відомо, не було жодного постраждалого», – сказав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти