У початок

Італійський оператор газових мереж Snam інвестує 11,5 млрд євро до 2027 року

Італійська компанія Snam інвестує 11,5 млрд євро ($12,5 млрд) до 2027 року в розширення своєї інфраструктури для підтримки енергетичного переходу країни, що на 15% більше, ніж у попередньому бізнес-плані. Про це з посиланням на повідомлення оператора газової мережі в четвер пише Reuters.

У своїй новій стратегії контрольована державою група зосередиться на будівництві нового трубопроводу й завершенні інфраструктури скрапленого природного газу (СПГ).

Компанія також інвестуватиме у підприємства з переходу на енергетику, включаючи центр уловлювання і зберігання вуглецю й розвиток європейської водневої мережі.

«Ми інвестуємо 11,5 млрд євро в розробку все більш гнучкої інфраструктури... таким чином підтримуючи шлях вуглецевої нейтральності для Італії», — сказав генеральний директор Стефано Веньєр у заяві.

Група очікує середньорічного зростання на 7,4% скоригованого основного прибутку за цей період проти 7% за попереднім планом.

Очікується, що скоригований чистий прибуток зростатиме в середньому приблизно на 4% щороку, порівняно з 3% у попередній стратегії.

Група також пообіцяла мінімальне щорічне зростання дивідендів на 3%, починаючи з виплати за результатами 2024 року.

Очікується, що на 2027 рік чистий борг зросте до 19 млрд євро, а середня вартість боргу зросте до 2,6%.

Частину інвестицій буде спрямовано на Адріатичну лінію, новий трубопровід, спрямований на збільшення потужностей для транспортування газу з півдня Італії, куди паливо надходить з Африки, до промислово розвиненої півночі й за кордон.

Інфраструктура буде готова до використання водню, щоб стати частиною нової мережі під назвою SoutH2, спрямованої на доставку палива з Африки у північну Європу в довгостроковій перспективі.

Група також співпрацює з енергетичною групою Eni. Йдеться про центр з уловлювання і зберігання вуглецю біля берега Равенни.

У своєму плані Snam додала зобов’язання досягти чистого нуля всіх викидів до 2050 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти