У початок

Італійська компанія Piombino FSRU отримала перший вантаж СПГ з Конго

Згідно з даними про доставку, термінал Snam у Пьомбіно FSRU в Італії отримав перший вантаж скрапленого природного газу, виробленого на плавучому заводі Eni Tango в Конго. Про це повідомляє LNG Prime.

Згідно з даними AIS, наданими VesselsValue, 9 квітня вранці за місцевим часом збудований 2010 року СПГ-воз GasLog Savannah обсягом 155 тис. кубічних метрів перебував біля Golar Tundra об’ємом 170 тис. кубічних метрів у порту «Пьомбіно».

27 лютого Eni повідомила, що вона завантажує перший вантаж СПГ у Республіці Конго, також відомій як Конго-Браззавіль, і що вона доставить цей вантаж на термінал у Пьомбіно FSRU.

LNG Prime 13 березня повідомила, що GasLog Savannah перебуває в Альборанському морі біля Іспанії й прямує до Італії.

Однак СПГ-газовоз змінив курс і наступного дня став на якір біля Гібралтару.

Відтоді GasLog Savannah кружляє в Середземному морі й нарешті прибув до Пьомбіно 8 квітня, як показують дані.

LNG Prime раніше зв’язувався з Eni, щоб прокоментувати прибуття СПГ-воза в Пьомбіно, але не отримав відповіді.

Eni запустила перший газ у грудні 2023 року на своєму заводі Tango FLNG. До цього підрозділ прибув до Конго з Дубая.

Італійська фірма придбала 144-метровий Tango FLNG у бельгійської Exmar, а також зафрахтувала збудований 2002 року обсягом 138 тис. куб. м.

Крім того, плавучий виробник СПГ, постачений 2017 року китайською компанією Wison, має потужність скраплення близько 1 млрд кубометрів газу на рік, або 0,6 млн тонн на рік, і потужність зберігання 16 100 кубічних метрів.

Eni повідомила, що проєкт FLNG, який реалізується в рамках дозволу Marine XII, дозволить досягти потужності скраплення газу на плато близько 4,5 млрд кубічних метрів на рік і означатиме нульове спалювання у факелах від експлуатованої діяльності в країні.

Крім того, у Китаї будується друге судно FLNG потужністю близько 3,5 млрд кубометрів газу на рік, або 2,4 млн тонн на рік, яке, як очікується, розпочне виробництво 2025 року.

У грудні 2022 року Wison Offshore & Marine виграла контракт від Eni на будівництво FLNG завдовжки 380 м. Установка зможе зберігати понад 180 тис. кубометрів СПГ.

Обсяги, вироблені в рамках проєкту FLNG, будуть продаватися Eni, зміцнюючи й розширюючи портфель СПГ компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти