У початок

Італійська Eni відновить закупівлю венесуельської нафти після 4-місячної паузи

Підрозділ італійської нафтової компанії Eni отримав дві партії розведеної венесуельської сирої нафти обсягом 1 млн бар. для завантаження у листопаді, згідно з документом державної PDVSA, повідомило агентство Reuters із посиланням на документ.

Ці вантажі знаменують собою відновлення угоди «нафта в обмін на борг», санкціонованої урядом США раніше цього року як виняток із санкцій проти нафтового сектора Венесуели.

PDVSA дає мільярди дол. США партнерам по десятках спільних нафтогазових підприємств, що спонукало деякі іноземні фірми залишити країну, залишившись ні з чим, тоді як інші звернулися до Вашингтона за дозволами, які можуть допомогти скоротити непогашені борги.

Eni планує доставити важку венесуельську нафту на борт танкерів Suezmax: Africa і Gladiator.

Згідно з даними моніторингу Refinitiv Eikon, 7 листопада Африка перебувала у водах Венесуели в очікуванні навантаження, а Gladiator має відправитися з вод США до Венесуели після вивантаження попереднього вантажу.

Згідно з документом PDVSA, передбачуваним пунктом призначення двох вантажів є Більбао в Іспанії.

У період з червня по липень Eni отримала загалом 3,6 млн бар. розведеної венесуельської нафти (DCO). 

Через обмежені можливості Eni з переробки важкої високосірчистої нафти на своїх італійських нафтопереробних заводах (НПЗ) більшу частину цього обсягу пізніше було постачено ​​Eni іспанській Repsol.

Венесуельська нафта, отримана в Європі влітку, особливо допомогла Repsol, чий генеральний директор Х. Д. Імаз у липні заявив, що цей потік забезпечує «нову динаміку» для її бізнесу у Венесуелі й забезпечує кращу економіку для НПЗ компанії.

Нагадаємо, після введення в США повного ембарго на російську нафту і нафтопродукти адміністрація президента Д. Байдена активізувала перемовини з великими виробниками важкої нафти, що перебувають під американськими санкціями, — Іраном і Венесуелою.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти