У початок

Італійська Eni планує придбати Neptune Energy за $5 млрд – Bloomberg

Італійська енергетична група Eni SpA наближається до угоди про придбання нафтогазової компанії Neptune Energy Group Ltd. приблизно за $5 млрд. Про це з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням, повідомляє Bloomberg.

Eni може оголосити про угоду щодо компанії Neptune, що підтримується приватним капіталом, уже цього тижня, повідомили джерела на умовах анонімності, оскільки обговорення є закритими. З їхніх слів, Eni обіграла претендентів, включаючи TotalEnergies SE, на актив.

Остаточне рішення ще не прийнято, і час угоди може змінитися або перемовини все ще можуть зірватися, зазначає одне з джерел. Neptune підтримується Carlyle Group Inc. і CVC Capital Partners .

Водночас представники Eni, Neptune, Carlyle і CVC поки відмовилися від коментарів.

Bloomberg News повідомляє, що Neptune перебуває на радарі Eni принаймні з кінця минулого року, оскільки компанія прагне розширити свій газовий бізнес. 6 червня агентство Reuters повідомило, що Eni розпочала ексклюзивні перемовини щодо придбання компанії.

Приблизно три чверті виробництва Neptune надходить з природного газу в Північному морі, Північній Африці й Азії — у всіх регіонах, де працює Eni.

Компанія Neptune, яку засновано 2015 року колишнім керівником Centrica Plc Семом Лейдлоу, веде кілька морських нафтогазових операцій у Великій Британії, Норвегії й Нідерландах, де, згідно з її веб-сайтом, вона є найбільшим виробником газу в голландському секторі Північного моря.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти