У початок

Світовий попит на газ скоротиться більш ніж удвічі – The Guardian

2022 року споживання газу в Європі трохи скоротиться через високі ціни й зменшення постачання ресурсів з росії. Водночас прогноз світового попиту на газ було скорочено більш ніж наполовину.

Про це йдеться у квартальному звіті про газові ринки Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), повідомляє УНІАН із посиланням на The Guardian.

Водночас там переконані, що у зростання споживання газу найближчими роками уповільниться, оскільки споживачі переходять на альтернативні варіанти.

Зокрема, до 2025 року очікується зростання всього на 3,4%, що на 140 млрд кубометрів більше, ніж 2021 року. Однак цей показник нижчий, ніж стрибок попиту на 175 млрд кубометрів, зафіксований торік.

У звіті МЕА пояснюється, що війна в Україні відчутно вплинула на перспективи природного газу.

«Сьогоднішні рекордні ціни і перебої з постачанням завдають шкоди репутації природного газу як надійного і доступного джерела енергії, викликаючи невизначеність щодо його перспектив, особливо в країнах, що розвиваються», – резюмували в агентстві.

Як повідомлялося раніше, на п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення росії на територію України США вперше в історії постачили в Європу більше газу, ніж рф.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти