У початок

Суецький канал продовжив дію знижок для суден, що перевозять СПГ

Адміністрація Суецького каналу (SCA) продовжила дію знижок для суден, що перевозять скраплений природний газ (СПГ) за маршрутом США — Азія. Про це пише ЦТС із посиланням на The Maritime Executive.

Для стимулювання транзиту через Суецький канал суден, що перевозять СПГ як у вантажі, так і в баласті, до кінця року діятиме низка знижок.

Для СПГ-танкерів, що курсують між портами Мексиканської затоки й портами на південь від Мексиканської затоки, а також в Азії, застосовуватиметься вища із двох знижок.

Їх розмір залежатиме від того, наскільки далеко на схід заходить судно: 30% знижка для портів від Суру в Омані до індійського Кочіма; 60% — для портів на схід від Кочіма до Порт-Кланга в Малайзії; 75% — для портів на схід від Порт-Кланга.

Для суден, що перевозять СПГ і працюють між портами східного узбережжя Північної Америки й портами Індійського субконтиненту та Азіатсько-Тихоокеанського регіону, застосовується нижчий рівень знижок. Для портів від Карачі (Пакистан) до Кочина (Індія) діє знижка 10%, а для портів на схід від цього району — 35% звичайних ставок збору.

Новий розмір знижок застосовується з 1 липня 2023 року. Судна спочатку сплачують усі звичайні збори в повному обсязі за транзит Суецьким каналом, а потім подають заявку на отримання знижки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти