У початок

Суд скасував арешт з української дочки «Бєлоруснєфті»

Київський апеляційний суд скасував арешт з компанії «Сервіс Ойл», яка належить уряду білорусі, відхиливши апеляційну скаргу на рішення першої інстанції. Активи компанії було передано в управління ДТЕК у березні 2023 року, пише Forbes.

Зазначається, що майно «Сервіс Ойл» арештували ще на початку повномасштабної війни через причетність білорусі до російської агресії проти України.

Українська компанія «Сервіс Ойл» повністю належить «Бєлоруснєфті», яка на 100% належить уряду білорусі.

1 травня 2024 року суд зняв арешт з частини майна компанії «Сервіс Ойл», а саме – бурового обладнання. Утім, рішення суду досі не опубліковане в реєстрі, пише видання. Про це стало відомо лише з апеляції прокурора Подільської окружної прокуратури міста Києва, яку суд відхилив.

26 липня суд планує розглянути клопотання «Сервіс Ойл» про скасування арешту з усього її майна.

Як повідомлялося, у липні минулого року суд передав в управління АРМА активи «Сервіс Ойл» вартістю близько 4 млрд грн. Його засновником зараз вказано білоруське ВАТ «Пуховичінафтопродукт», основним акціонером якого є державне виробниче об’єднання «Бєлоруснєфть».

На початку 2022 року ТОВ «Сервіс Ойл» виграло чотири аукціони АТ «Укргазвидобування» на ремонт свердловин на газових родовищах загальною вартістю 2,08 млрд грн. Компанія також була великим підрядником найбільшої приватної газовидобувної компанії в Україні – «ДТЕК Нафтогаз» Ріната Ахметова.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти