У початок

Суд покарав трьох мешканців Львівщини за крадіжку мазуту «Укртранснафти»

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області виніс вирок трьом мешканцям Львівщини — Ярославу Розлуцькому, Богдану Сабату та Дмитру Антонику, які намагалися вкрасти мазут із нафтопроводу «Укртранснафти». Їм призначили по року іспитового терміну, повідомляє Zaxid.net.

Як вказано в матеріалах справи, 14 листопада Ярослав Розлуцький, Богдан Сабат і Дмитро Антоник домовилися про викрадення нафтопродуктів із нафтопроводу АТ «Укртранснафта».

Увечері вони приїхали на галявину дороги між Дрогобичем і Бориславом, через яку пролягає нафтопровід «Орів–Дрогобич», що належить АТ «Укртранснафта», та з допомогою мотопомпи й генератора викачали нафтопродукти. Незаконно зібрану продукцію вони викачували у бочку, що була в автомобілі Mercedes-Bens 608, на якому вони приїхали. Цього ж вечора їх із викраденим мазутом затримала поліція.

Слідчі з’ясували, що таким чином зловмисники хотіли викрасти 6,8 м куб. нафтопродукції загальною масою 5,6 тонни. Їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 (замах на таємне викрадення чужого майна за попередньою змовою, вчинене в умовах воєнного стану) ККУ.

У суді Ярослав Розлуцький, Богдан Сабат і Дмитро Антоник свою провину визнали й підтвердили обставини злочину. Вони зазначили, що такий «підробіток» їм запропонував власник ділянки, через яку пролягав нафтопровід, аби здобути мазут. До приїзду поліції, зі слів чоловіків, вони не розуміли, що вчиняють крадіжку.

При винесені вироку суд урахував, що чоловіки жертвують гроші на ЗСУ, одружені й мають малолітніх дітей. 15 червня суддя Дрогобицького міськрайонного суду Зоряна Павлів визнала чоловіків винними у крадіжці й призначила по 5 років позбавлення волі. Однак ув’язнення суд замінив на 1 рік іспитового терміну. Також Ярослав Розлуцький, Богдан Сабат і Дмитро Антоник мають заплатити понад 39 тис. грн судових витрат.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти