У початок

США вивільняють стратегічні запаси бензину, аби знизити ціни на заправках

Адміністрація президента Джо Байдена продасть майже 1 млн барелів бензину з керованих США запасів у північно-східних штатах, як того вимагає закон, повідомило Міністерство енергетики у вівторок, фактично закривши майже десятирічний запас.

2014 року департамент створив північно-східний запас бензину після шторму «Сенді», який змусив автомобілістів боротися за пальне. Але зберігання нафтопродуктів коштує дорожче, ніж зберігання сирої нафти, тому закриття резервів було включено в закон про фінансування США, підписаний у березні Байденом.

Заявки має бути подано 28 травня, і загальні фонди Міністерства фінансів отримують кошти від продажу, повідомили у відомстві.

Обсяги буде розподілено в кількості 100 тис. барелів, кожен з яких містить 42 галони, повідомили у відомстві. Зазначається, що бензин повинен надійти до місцевих роздрібних торговців напередодні свята Четвертого липня.

Хоча продаж було передбачено двопартійним законодавством, і адміністрація Байдена, і кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп намагалися отримати від цього бали.

Міністр енергетики Дженніфер Гренхольм сказала, що Міністерство енергетики приурочило розпродаж до наближення до піку літнього попиту.

«Стратегічно звільняючи цей резерв між Днем пам’яті й 4 липня, ми забезпечуємо достатні постачання на... північний схід у той час, коли це найбільше потрібно працьовитим американцям», — сказав Гренхольм у релізі.

За даними Управління енергетичної інформації, ціни на бензин у США чотири тижні поспіль знижувалися до $3,58 за галон на тлі великої кількості запасів, але залишаються приблизно на 10 центів вищими за рівень минулого року.

Трамп заявив, що Байден використовує резерв для зниження роздрібних цін на бензин з політичних міркувань. «І тому він намагається зупинити це, тому що високі ціни на бензин не сприяють виборам», — сказав Трамп біля зали суду в Нью-Йорку, де проходить судовий процес щодо його приховування грошей.

Ціни на бензин у США зараз приблизно на 30% нижчі, ніж у червні 2022 року, коли вони досягли рекорду понад $5 за галон. Ціни впали, оскільки видобуток сирої нафти в США досяг рекорду за Байдена.

Трамп сказав, що Байден продавав бензин, «тому що він не в змозі правильно бурити».

Відділ енергетики буде продавати на добре забезпеченому ринку, де ціни на насоси впали четвертий тиждень поспіль у понеділок, попри вихідні до Дня пам’яті, який розпочинає літній сезон водіння.

Збільшення виробництва нафтопереробних заводів (НПЗ) і низький попит на паливо цього року допомогли послабити деякі обмеження пропозиції, з якими зіткнулися споживачі в США після пандемії.

Запаси бензину вздовж східного узбережжя США становили 55,5 млн барелів, що на 6% вище порівняно з минулим роком, але приблизно на 8% нижче від історичного середнього показника для цієї пори року.

Компанії, які купують бензин, ймовірно, роздрібні торговці й паливні термінали, отримають паливо або доставлять його не пізніше 30 червня, йдеться у повідомленні. Близько 900 тис. барелів буде продано з території заповідника в Порт-Рідінгу (штат Нью-Джерсі) і майже 99 тис. барелів – із території Південного Портленда (штат Мен).

Після закриття резерву міністр енергетики не може створювати жодного нового регіонального резерву нафтопродуктів, якщо запит на фінансування не надійшов заздалегідь до річного бюджету, поданого президентом і затвердженого Конгресом.

Боб Макнеллі, президент консалтингової компанії Rapidan Energy, сказав, що на відміну від Стратегічного нафтового резерву, який містить сотні мільйонів барелів сирої нафти, резерв бензину «занадто крихітний, щоб забезпечити значну енергетичну безпеку, і його не втратять».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти