У початок

США можуть скасувати наступний продаж нафти зі стратегічного резерву

США переглядають і розглядають можливість скасування запланованого продажу сирої нафти зі свого стратегічного резерву нафти (SPR) цього року, оскільки адміністрація Байдена переключає свою увагу на поповнення резерву після року рекордних випусків, спрямованих на приборкання цін на нафту, повідомляє Energy Intelligence.

Зазначається, що на кону стоять 26 млн барелів продажів, передбачених Конгресом, спочатку призначених для підвищення доходів відповідно до законопроєктів, ухвалених у той час, коли законодавці були менше стурбованими енергетичною безпекою через швидке зростання видобутку сланцевої нафти в США.

Згідно з трьома американськими джерелами, розглядаються випуски, заплановані на вересень цього року. 

Торік Конгрес уже скасував 140 млн барелів від обов’язкових продажів протягом чотирьох фінансових років, починаючи з жовтня 2023 року, на вимогу адміністрації.

Але 26 млн барелів, які планується продати до вересня 2023 року, залишаються на розгляд.

Продажі, яких вимагає Конгрес, відокремлюються від екстреного скорочення на 180 млн барелів, схваленого в березні минулого року, яке мало протистояти різкому зростанню світових цін на нафту після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У понеділок міністр енергетики США Дженніфер Гранхольм окреслила стратегію для SPR, яка передбачає значні викупи протягом наступних двох років.

«Ці викупи й надалі базуватимуться на основі послідовної оцінки енергетичного ринку і геополітичних хвилювань, які порушили енергетичні потоки в усьому світі», — сказав представник Міністерства енергетики (DOE).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти