У початок

США купили 6 млн барелів нафти для стратегічного резерву

США купили 6 млн барелів нафти для свого стратегічного резерву з постачанням до травня 2025 року, повідомило Міністерство енергетики країни учора, 30 вересня.

Закупівлі – це частина зусиль із поповнення запасів після того, як президент Джо Байден розпорядився про найбільший продаж із резерву 2022 року – 180 млн барелів, намагаючись контролювати ціни на пальне після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

США купили 3,5 млн барелів у Exxon Mobil, 2 млн у Shell Trading Company і 500 тис. у Macquarie Commodities Trading US на загальну суму понад $411 млн, повідомили у відомстві.

Сира нафта, для перероблення якої сконструйовано багато нафтопереробних заводів (НПЗ) США, буде доставлятися зі швидкістю 1,5 млн барелів на місяць з лютого по травень наступного року на завод Баю Чокто в Луїзіані.

Після цього департамент має достатньо грошей у своєму фонді лише для закупівель SPR, щоб купити ще близько 2 млн барелів приблизно за $75 за барель. Щоб продовжувати заповнювати SPR після цього, департамент повинен попросити у Конгресу більше грошей і/або переконати його скасувати майбутні санкціоновані Конгресом продажі.

Департамент раніше співпрацював з Конгресом майже два роки тому, щоб допомогти поповнити SPR, скасувавши продажі 140 млн барелів, які було передбачено до 2027 року для збору грошей на державні програми.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти