У початок

Спотові ставки на доставку СПГ майже не змінюються

Спотові ставки чартеру для глобального парку транспортних засобів скрапленого природного газу (СПГ) цього тижня залишалися стабільними, тоді як європейські ціни впали порівняно з попереднім тижнем, повідомляє LNG Prime.

Минулого тижня чартерні ставки також майже не змінилися порівняно з попереднім тижнем.

«Цього тижня тарифи на вантажні перевезення в Атлантичному й Тихоокеанському басейнах залишалися стабільними, спотова ставка Spark30S Atlantic зросла на $750 на день — до $42 750 на день, а ставка Spark25S Pacific залишилася без змін на рівні $45 750 на день», — сказав Касім Афган, комерційний аналітик Spark.

«Ставки на вантажні перевезення перебувають у надзвичайно вузькому діапазоні протягом останніх кількох тижнів, залишаючись у межах $2 тис. на день з початку квітня як для Атлантичного, так і для Тихоокеанського басейнів», — сказав він.

У Європі передовий місяць SparkNWE DES LNG знизився порівняно з минулим тижнем.

«Ціна SparkNWE DES LNG на початковий місяць для постачання в червні оцінюється в $9,451/MMBtu і з дисконтом $0,185/MMBtu до TTF», — повідомив Афган.

Він додав, що це зниження ціни DES LNG на $0,097/MMBtu і звуження дисконту для голландського TTF на $0,015/MMBtu.

«За останні 3 місяці дисконт зменшився на 35 центів, оскільки попит на європейську регазифікацію, який обумовлено цим розповсюдженням, зменшився, оскільки американські вантажі тягнуться до Азії через вищі ціни в північно-східній Азії», — зазначив Афган.

Рівні газу в сховищах Європи зросли порівняно з минулим тижнем.

Дані Gas Infrastructure Europe (GIE) показують, що обсяги сховищ газу в ЄС зросли порівняно з минулим тижнем і 15 травня були заповнені на 66,06%.

Станом на 8 травня газосховища були заповнені на 62,94%, а 15 травня минулого року – на 64,07%.

Ціна на вантажі скрапленого природного газу, що доставляються до північно-східної Азії, у четвер на липень встановилася на рівні $11,045/MMBtu, підвищившись порівняно з попереднім тижнем.

JKM на червень встановився на рівні $10,475/MMBtu у п’ятницю минулого тижня й становив $10,469/MMBtu у середу цього тижня.

Державна японська організація металів та енергетичної безпеки (JOGMEC) заявила у звіті на початку цього тижня, що JKM знизився в першій половині минулого тижня через слабкий попит і високі запаси, але збільшився в другій половині тижня через спеку. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти