У початок

Socar розблокував серпневий ресурс

Також є російською мовою

Socar New Energy, ексклюзивний постачальник нафтопродуктів виробництва «Роснафти» в Україну, почав розвантаження серпневих обсягів після декадної паузи, повідомили enkorr учасники ринку.

«Минулими вихідними постачання відновилися. Перше відвантаження пішло на адресу компанії «Мадокс Україна», – розповів трейдер, який побажав залишитися неназваним. За його словами, українські оператори вже почали пропонувати ресурс від даного виробника за 28 000 грн/т.

Паралельно три трейдери підтвердили також постачання скрапленого газу.

«Socar вдалося розв'язати проблеми з видачею дозволів Федеральної служби з технічного та експортного контролю (ФСТЕК), через які на ринку були побоювання, що серпневий ресурс в Україну не доїде», – додав ще один співрозмовник enkorr.

Відзначимо, минулого місяця відвантаження ресурсу «Роснефти» за ТЕRM-контрактами затрималися до середини місяця, а залишки перейшли на початок серпня. Всього, за даними enkorr, на липень було законтрактовано 110 тис. т ДП.

Як раніше повідомляв enkorr, з 5 серпня Socar New Energy розпочала відвантаження скрапленого газу за довгими контрактами з українськими контрагентами.

SOCAR став експортним оператором нафтопродуктів «Роснафти» в Україну в травні, змінивши Proton Energy Group SA. У 2020 році в Україну було постачено 1,74 млн т дизпалива (23,4% ринку) і 443 тис. т (22,3%) скрапленого газу, вироблених на заводах «Роснафти».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти