У початок

Ситуація з постачанням бітуму з Білорусі входить у норму

Також є російською мовою

Митне оформлення бітуму поступово входить у норму з поверненням до звичайної роботи пункту пропуску «Нові Яриловичі». Про це enkorr повідомили два представники компаній-імпортерів.

«Учора оформили 20 машин, сьогодні 25, завтра очікуємо 30 машин», – розповів один зі співрозмовників.

За його словами, вже стартувало оформлення в пункті «Нові Яриловичі», який майже тиждень було блоковано паломниками-хасидами.

Учасники ринку також розповіли, що проблеми з оформленням змусили використовувати запаси бітуму на складах, які фактично обнулились.

«Зараз шукаємо додаткові ресурси для поповнення запасів, у жовтні буде зберігатися висока потреба в бітумі», – заявив один з опитаних трейдерів, який попросив не називати його імені. Він також додав, що на низці будівництв досі зберігається напруженість і брак продукту.

Також, за інформацією enkorr, через високі темпи споживання найближчим часом буде збільшено постачання бітуму морем. Зокрема, до прийому танкера готується порт Миколаєва, в якому недавно модернізував окремий перевалочний комплекс один із найбільших постачальників бітуму – компанія «Альянс Енерго Трейд».

Як повідомляв enkorr, з 14 вересня на білорусько-українському кордоні почали збиратися хасиди, які намагалися потрапити в Україну і поїхати в Умань Черкаської області на святкування іудейського Нового року Рош га-Шана.

Рішенням уряду КПП було закрито, а транспорт переспрямовано на пропускний пункт «Виступовичі» (Житомирська область). У результаті, за словами очевидців, затор з бітумовозів розтягнувся на 7 км.

Пункт «Нові Яриловичі» відновив роботу після обіду в понеділок, 21 вересня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти