У початок

Singapore Airlines використовуватиме екологічне авіаційне пальне виробництва Neste

Singapore Airlines Group (SIA) замовила 1 000 тонн екологічно чистого авіаційного палива у нафтопереробної компанії Neste. Це перше постачання такого палива, виробленого на нафтопереробному заводі (НПЗ) Neste в місті-державі, для авіакомпаній в аеропорту «Чангі», повідомила компанія Neste.

Згідно з угодою, фінська компанія Neste буде змішувати стійке авіаційне паливо (SAF), виготовлене на 100% із відновлюваних відходів і залишків сировини, зі звичайним паливом і доставляти змішане SAF до паливно-гідрантної системи аеропорту «Чангі» у ІІ кварталі, а потім у ІV кварталі 2024 року.

Сингапурський НПЗ Neste — найбільше у світі підприємство з виробництва авіаційного палива, виготовленого з відходів, з річною потужністю SAF до одного мільйона метричних тонн.

«Ця угода з Neste — важлива віха на шляху SIA Group до досягнення мінімум 5% екологічного авіаційного палива в нашому загальному обсязі палива до 2030 року», — сказав Лі Вен Фен, керівник авіакомпанії з питань сталого розвитку.

У лютому Сингапур оголосив про плани зобов’язати всі рейси, що відправляються з країни, використовувати SAF з 2026 року, оскільки місто-держава долучається до зусиль світової авіаційної промисловості з переходу на екологічніше паливо. Згідно з планом, країна прагне досягти цільового показника SAF у 1% з 2026 року й планує підняти його до 3-5% на 2030 рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти