У початок

Siemens Energy планує піти з росії восени

Німецька енергокомпанія Siemens Energy планує завершити вихід із російських активів наприкінці поточного фіскального року, який припаде на осінь. Про це повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на «Комерсант».

Зазначається, що Siemens Energy розпочала реструктуризацію бізнесу в росії у третьому кварталі. Збитки компанії вже оцінюються приблизно в 200 млн євро. При цьому в Siemens розраховують, що вихід з росії не принесе «будь-яких істотних фінансових наслідків».

Водночас глава компанії Крістіан Брух під час телеконференції з інвесторами уточнив, що Siemens Energy може продовжити обслуговування обладнання для газопроводу «північний потік».

Siemens Energy займається постачанням і обслуговуванням газових турбін. Зокрема, концерн постачає турбіни для «північного потоку». Компанії належить 65% у спільному з «Силовими машинами» підприємстві «Сіменс технології газових турбін» і «Сіменс трансформатори».

Джерело видання, знайоме із ситуацією, розповідало, що щодо «Сіменс енергетики» розглядається викуп компанії менеджментом і продовження діяльності в країні під російським керівництвом.

Нагадаємо, раніше уряд Канади попри санкції вирішив повернути відремонтовану турбіну для російського газопроводу «північний потік» на прохання Німеччини. За даними канадських ЗМІ, уряд країни як виняток із запроваджених проти росії санкцій дозволив німецькій Siemens Energy ремонтувати турбіни для «північного потоку» протягом ще двох років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти