У початок

Швейцарія долучилася до санкцій ЄС проти російської нафти

Федеральна рада Швейцарії прийняла рішення запровадити нові санкції проти росії й білорусі, передбачені «шостим пакетом» антиросійських санкцій ЄС. Відповідне рішення набуде чинності о 18:00 10 червня, повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на сайт швейцарського уряду.

Шостий пакет санкцій ЄС включає ембарго на імпорт нафти й низки нафтопродуктів з росії, яке передбачає перехідний період і набуде чинності на початку 2023 року. У фінансовому секторі зараз заборонено надання аудиторських і бізнес-консультаційних послуг замовникам з рф, а також уточнено заборону на надання послуг трастам із російськими бенефіціарами.

Крім того, Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) запровадив персональні санкції проти понад 100 російських і білоруських фізичних і юридичних осіб.

«Серед них – військовослужбовці, відповідальні за звірства, скоєні в Бучі, особи, які працюють у сфері політики і дезінформації/пропаганди, а також деякі олігархи, зокрема Олександра Мельниченко, та члени їхніх сімей. Таким чином, швейцарський список фізичних і юридичних осіб, які підпадають під санкції, ідентичний списку ЄС», – зазначається у повідомленні.

Крім того, було схвалено відключення чотирьох нових російських і білоруських банків, включаючи «сбєрбанк», від служби фінансових повідомлень SWIFT.

Як повідомлялося, 3 червня Євросоюз запровадив шостий пакет санкцій проти росії у відповідь на агресію проти України. Зокрема, ЄС заборонив закупівлю, імпорт або перевезення сирої нафти й деяких нафтопродуктів зросії в ЄС. Поступова відмова від російської сирої нафти триватиме від 6 місяців, від нафтопродуктів – до 8 місяців. Водночас ембарго не поширюватиметься на імпорт нафти трубопроводами. Цей виняток було зроблено на вимогу Угорщини й інших країн, які не мають виходу до моря і отримують нафту через нафтопровід «дружба».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти