У початок

Швеція виявила четвертий витік газу з «північних потоків» – ЗМІ

Берегова охорона Швеції виявила ще одне – четверте – місце витоку газу із пошкоджених нафтопроводів «північний потік-1» і «північний потік-2», повідомила місцева газета Svenska Dagbladet.

«Два з чотирьох перебувають у винятковій економічній зоні Швеції», – повідомила представник берегової охорони Дженні Ларссон.

Ще два місця витоку перебувають у данській винятковій економічній зоні.

Раніше британський телеканал Sky News із посиланням на джерело в Міноборони повідомив, що диверсію на газопроводах, можливо, було здійснено з використанням вибухових пристроїв, наведених у дію дистанційно. Як припускають в оборонному відомстві, міни могло бути спущено на морське дно на тросі, скинуто за борт з корабля чи човна або розміщено поруч із трубопроводами за допомогою підводного безпілотника.

При цьому співрозмовник Sky News наголосив, що це могло статися місяці «чи й навіть роки» тому.

Водночас джерело відкинуло припущення, що вибухові пристрої міг встановити «російський підводний човен». З його слів, Балтійське море недостатньо глибоке, тому здійснити таку місію непомітно просто неможливо.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 26 вересня стався витік на одній із ниток магістралі «північний потік-2». Це сталося в данській винятковій економічній зоні на південний схід від Борнгольма. Також витік газу зафіксовано з обох ниток першого «північного потоку» на північний схід від Борнгольма.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти