У початок

Шторм завадив експорту лівійської нафти

Щонайменше чотири термінали для експорту нафти в Лівії залишаються закритими сьогодні після сильного дощу, який обрушився на схід країни у вихідні, що призвело до повеней і кількох жертв, повідомляє Argus.

Порти «Ес-Сідер», «Рас-Лануф», «Брега» і «Зуейтіна» на сході Лівії було закрито 9 вересня, і, як очікується, вони не відкриються принаймні 12 вересня, зі слів судноплавних агентів. Поруч з усіма чотирма терміналами стоять танкери.

Тривають рятувальні роботи, оскільки бригади екстреної допомоги прямують до регіону, де повінь знищила майно, рознесла дороги й спричинила масові перебої з електроенергією. Шторм «Даніель», який минулого тижня обрушився на Грецію, захопив Лівію вранці 10 вересня. Очікується, що його вплив сьогодні зменшиться, згідно з прогнозами погоди.

Учора державна нафтова компанія Лівії NOC наказала своїм філіям скоротити операційну діяльність, включаючи обслуговування свердловин і буріння. Фірма заявила, що видобуток лівійської сирої нафти становив 1,23 млн барелів на добу (б/д) 10 вересня, але вона ще не відповіла на запит щодо інформації про стан експортних операцій.

Погана погода стала причиною закриття лівійських експортних терміналів у минулому. У разі тривалого продовження це може негативно вплинути на видобуток нафти через обмежені сховища країни. Згідно з даними нафтової аналітичної компанії Vortexa, експорт сирої нафти з Лівії в середньому становив 960 тис. б/д за перші вісім місяців року, причому близько 80% з них прямували до Європи.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти