У початок

Шість компаній готові розробляти родовища з «Укрнафтою»

ПАТ «Укрнафта» отримала заявки від шести компаній на спільну розробку 15 родовищ із 21, запропонованого нею для інвестицій у 2023 році.

Про це повідомив виконавчий віце-президент з питань корпоративної стратегії та розвитку компанії Денис Кудін, передає «Інтерфакс-Україна».

За словами топ-менеджера найбільша пропозиція для інвестицій в одне родовище складає $100 млн, найменша – $7 млн. По останній він уточнив, що це була найкраща пропозиція в найменше родовище.

«Станом на зараз процес (залучення інвесторів у спільну розробку родовищ – ЕР) триває. Ми пройшли етап прийняття та оцінки пропозицій, фіналізували комерційні умови так, як їх бачать потенційні інвестори. Наступний крок – затвердження цих умов нашою наглядовою радою, розгляд міжвідомочою комісією при Міненерго, а далі – затвердження Кабміном. Ось такий процес, сподіваємося його пройти до кінця календарного року», – зазначив Кудін.

Щодо вибору 21 родовища віце-президент компанії зауважив, що за критеріями закону про угоди про розподіл продукції, «це найгірші, найбільш важковидобувні, найбільш виснажені родовища, які потребують залучення високозатратних, новітніх технологій».

Кудін звернув увагу, що попри війну, іноземні компанії готові працювати в Україні й, зокрема, займатися видобутком.

У цілому, на його думку, в нафтовидобуток протягом 10 років потрібно інвестувати приблизно $10-15 млрд, аби досягти обсягів річного видобутку в 10 млн тонн, щоб могло забезпечити енергонезалежність України в цьому напрямку.

Нагадаємо, «Укрнафта» 2023 року збільшила видобуток нафти з конденсатом на 3% порівняно з 2022 роком – до 1 млн. 409,9 тис. тонн. Видобуток природного та попутного нафтового газу минулого року склав 1 млрд 97,4 млн куб. м, що на 5,8% більше, ніж 2022-го.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти