У початок

Шмигаль активізував боротьбу з нелегалами

Також є російською мовою

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 11 жовтня 2021 р. дав доручення главам обласних і держадміністрацій, контролюючим і правоохоронним органам активізувати діяльність міжвідомчих регіональних робочих груп для проведення заходів з боротьби із нелегальними оборотом і роздрібною торгівлею пальним в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазової асоціації України (НАУ).

Відзначається, що в кінці вересня 2021 р. НАУ спрямувала прем'єру результати останнього моніторингу, вказавши координати 448 місць роздрібної торгівлі пальним, які працюють з ознаками грубих порушень законодавства, і проханням дати доручення контролюючим і правоохоронним органам провести перевірки і припинити незаконну діяльність.

Також раніше повідомлялося, що в Україні спостерігається стрімке розширення тіньового ринку. Контрафактне пальне на міні-НПЗ, «сірі» АЗС і податкові «скрутки» щорічно крадуть із бюджету України близько 20 млрд грн.

«НАУ підтримує дії уряду щодо активізації боротьби з нелегальним обігом пального в країні. У НАУ впевнені, що ліквідація нелегального обороту пального в країні дасть змогу забезпечити рівні умови ведення бізнесу, знизити ціни для споживачів, сприятиме розвитку галузі, підвищенню надходжень до державного й місцевих бюджетів, а також розвитку інфраструктури населених пунктів», – йдеться в повідомленні профільної асоціації.

Як повідомляв enkorr, за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у всіх регіонах України відновилася кампанія з боротьби із нелегальним ринком нафтопродуктів. Очікувалося, що контролюючі органи відзвітують про виконану роботу в середині квітня, проте звіт поки переноситься на невизначений термін.

В одному зі своїх останніх інтерв'ю глава парламентського Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») заявив про провал боротьби з тіньовим ринком підакцизних товарів, зокрема ринком нафтопродуктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти