У початок

Shell вживає заходів для виходу з колишнього оператора проєкту «сахалін–2»

Англо-нідерландська енергетична компанія Shell працює над виходом зі складу учасників Sakhalin Energy Investment Company, колишнього оператора проєкту «сахалін-2», повідомив речник компанії.

«Ми продовжуємо роботу над здійсненням нашого наміру вийти із Sakhalin Energy Investment Company, дотримуючись при цьому всіх застосовних законів та чинних угод», – розповів представник Shell, коментуючи плани компанії щодо продовження участі в «сахаліні-2».

У Shell також нагадали, що глава компанії Бен ван Берден раніше наголошував на малоймовірності долучення до російського оператора.

російський президент владімір путін 30 червня підписав указ у зв'язку з т. зв. «недружніми діями іноземних держав», яким наказав змінити оператора проєкту «сахалін-2» на нову, російську, юрособу, і збереження іноземцями частки в ньому після цього залишилося під питанням. У колишньому операторі – компанії Sakhalin Energy – «газпрому» належало 50% плюс одна акція, Shell – 27,5% мінус одна акція, Mitsui – 12,5%, Mitsubishi – 10%.

Нового оператора (ТОВ «сахалінська енергія») було створено 5 серпня з часткою у статутному капіталі у «газпром сахалін холдингу». А іноземні партнери мають право залишитись у проєкті, якщо до 5 вересня заявлять про таке рішення. Так, відповідний запит уже спрямувала урядові рф японська Mitsui, і кабмін росії 30 серпня дозволив передати їй її частку в 12,5% у новому операторі «сахаліну-2». При цьому ЗМІ повідомляли, що Mitsubishi також прийняла рішення залишитися в проєкті, але офіційних оголошень щодо цього поки не було.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти