У початок

Shell вийшла зі спільного з «газпром нєфтью» проєкту в рф

Нафтова компанія Shell вийшла зі статутного капіталу «гидан енерджі», спільного підприємства з «газпром нєфтью» в Арктиці. Вони працювали над проєктом видобутку нафти «єнісей».

Про це пише «Комерсант» із посиланням на базу даних держреєстру (ЕГРЮЛ).

Зазначається, що станом на 23 травня 100% у статутному капіталі «гидан енерджі» володіє «газпром нєфть». Раніше 50% компанії належало концерну Shell.

Планувалося, що комерційний видобуток на проєкті міг розпочатися 2028 року, прогнозований обсяг видобутку проєкту міг досягти 19,9 млн тонн нафти в 2034 році.

У компанії поки ніяк не прокоментували вихід зі спільного підприємства.

У лютому Shell анонсувала вихід із усіх нафтогазових проєктів у росії. Тоді повідомлялося про плани концерну вийти з «сахаліну-2», Salym Petroleum, «гидан енерджі» та «північного потоку-2».

Нагадаємо, раніше Shell заявив, що виконавчі директори, управлінський і технічний персонал Shell покинули російський нафтогазовий проєкт «сахалін-2».

Китайські державні енергетичні гіганти Cnooc, CNPC і Sinopec спільно ведуть перемовини щодо придбання частки Shell у спільному з «газпромом» нафтогазовому проєкті «сахалін-2».

Нафтогазовий гігант Shell повністю зупиняє купівлю нафти з росії на спотовому ринку, а також працює над тим, аби повністю виключити російську нафту з постачань. 

Також компанія поетапно вилучатиме нафтопродукти, трубопровідний газ і СПГ з російського ринку. Тобто, фактично згорне мережу АЗС в країні.

Британський енергетичний гігант Shell почав відкликати персонал зі своїх спільних підприємств із російським ПАТ «газпром» у рамках плану виходу з рф у відповідь на війну в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти