У початок

Shell призупинить роботу російських АЗС і заводу ПММ у рамках продажу

Shell, яка заявила про вихід із росії, підтвердила, що на цю мить веде перемовини про продаж збутових активів, повідомляє «Інтерфакс».

Компанія опублікувала коментар генерального директора ТОВ «Шелл Нафта» Cергія Стародубцева: «Відповідно до раніше заявленого наміру концерну Shell вийти з проєктів на російському нафтогазовому ринку ми підтверджуємо, що на цю мить ведуться переговори з продажу компанії «Шелл Нафта», що володіє мережею АЗС і заводом із виробництва мастильних матеріалів у місті Торжку».

«Для забезпечення продажу компанії «Шелл Нафта» новому власнику роботу АЗС Shell і заводу з виробництва мастильних матеріалів буде тимчасово припинено найближчими днями», — додав Стародубцев.

«Ключовим пріоритетом для Shell залишається безпека наших співробітників і виробничих процесів, збереження робочих місць і дотримання вимог російського законодавства», — наголошується в коментарі.

Раніше Forbes із посиланням на джерело повідомив, що 5 травня співробітникам російського офісу Shell повідомили, що компанія знайшла покупця на свій автозаправний бізнес. Угоду ще не підписано, сторони перебувають у процесі перемовин, уточнив співрозмовник журналу.

З його слів, Shell продає всі заправки разом із персоналом із умовою, що співробітникам платитимуть поточні зарплати до кінця року. Те, що російським працівникам оголошено продаж мережі АЗС, підтвердив і один із учасників паливного ринку.

Покупця співробітникам не назвали, зазначають співрозмовники Forbes. За його даними, до бізнесу Shell придивлялися кілька гравців, зокрема «лукойл». Саме він – найімовірніший покупець, вважають у російському офісі Shell, каже його співробітник. У самому «лукойлі» інформацію не коментують.

Нюанс у тому, що у навантаження до АЗС Shell хоче передати і свій завод з виробництва мастильних матеріалів разом із боргами, зазначає один зі співрозмовників Forbes. Кредити ТОВ «Шелл нафта», на балансі якого перебувають АЗС і завод, становлять 9 млрд рублів, випливає з бухобліку компанії за 2021 рік.

У звіті за перший квартал Shell списала за маркетинговими активами необоротні активи обсягом $358 млн і $236 млн інших витрат.

У росії мережа АЗС «Шелл» налічує понад 370 заправок у 28 містах.

2012 року Shell запустила в Торжку завод із виробництва мастил. Торік було оголошено про плани збільшення потужності підприємства з 200 млн до 300 млн літрів мастильних матеріалів на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти