У початок

Shell планує збільшити дивіденди на 38% у День ринків капіталу

Shell Plc може оголосити про збільшення своїх квартальних дивідендів приблизно на 38% на презентації Дня ринків капіталу в червні, повідомляє Bloomberg.

Збільшення, яке може набути чинності в четвертому кварталі, відбудеться після рекордних прибутків для Shell 2022 року, що вже дозволило компанії збільшити свої дивіденди, витратити мільярди на викуп акцій і погасити борги. Червневий День ринків капіталу стане нагодою для нового головного виконавчого директора Ваеля Савана викласти свою стратегію акціонерам.

Зі слів аналітиків РБК на чолі з Біражом Борхатарією, Shell може збільшити щоквартальну виплату до $0,40 за акцію з $0,29. Компанія поступово нарощувала свої дивіденди після скорочення їх 2020 року, вперше за десятиліття, оскільки поширення коронавірусу вдарило по нафтових ринках. Незважаючи на те, що зростання все одно залишить дивіденди нижчими від рівня до пандемії, ним можна буде керувати в умовах майбутнього спаду ринку нафти і газу, зазначають аналітики.

«Ми вважаємо, що це стабільне збільшення, яке буде добре сприйняте інвесторами й допоможе збалансувати систему розподілу між дивідендами і викупом», — йдеться у примітці РБК.

Іншим ключовим питанням, яке керівництво Shell має вирішити в червні, стане підвищення ефективності існуючих бізнесів, йдеться у повідомленні. Аналітики зазначили, що Shell у використанні своїх потужностей скрапленого природного газу відстає від своїх надвеликих аналогів. Якби це змінилося, лише СПГ міг би збільшити прибуток компанії приблизно на $2 млрд, вважають вони.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти