У початок

Shell перегляне плани інвестицій у Великій Британії

Shell проведе повторну оцінку планів інвестування до 25 млрд фунтів у Великобританії протягом наступного десятиліття після рішення уряду збільшити податок на надприбутки нафтогазових компаній.

«Нам доведеться оцінювати кожен проєкт окремо, — зазначив голова Shell у Великій Британії Девід Банч на щорічній конференції британської промисловості в Бірмінгемі. — Коли ви платите більше податків, у вас менше наявного доходу, менше можливостей для інвестицій».

Міністр фінансів Великобританії Джеремі Хант минулого тижня оголосив про плани збільшити податок на видобуток корисних копалин у Північному морі з 25 до 35% в умовах різкого зростання цін на енергоносії, щоб допомогти усунути серйозний дефіцит у державному фінансуванні.

Податок на надприбутки нафтогазових компаній (EPL) доведе загальне податкове навантаження на сектор до 75%, що є одним із найвищих показників у світі. Проте він дозволяє відняти з податку більшу частину інвестицій у нові нафтогазові проєкти.

У своїй заяві компанія Shell зазначила, що EPL має бути розроблено таким чином, щоб стимулювати розв'язання проблеми нестачі нафти й газу, а також довгострокові інвестиції у відновлювані джерела енергії.

Щоб досягти цієї мети, EPL повинен включати «цінову підтримку» у разі різкого падіння цін на нафту й газ, а також має бути розширений, щоб включити інвестиції у вітрогенерацію, водень і технологію вловлювання діоксиду вуглецю, заявили у Shell.

Раніше цього року Shell повідомила, що планує інвестувати від 20 до 25 млрд британських фунтів протягом наступних 10 років в енергетичну інфраструктуру Великобританії, включаючи нафту й газ, морські вітропарки, мережу зарядних станцій електромобілів і водень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти