У початок

Shell інвестує у розробку газового родовища в Малайзії

Англо-нідерландська енергетична Shell інвестує у розробку газового родовища Rosmari-Marjoram біля узбережжя Малайзії, повідомляє компанія у своєму прес-релізі.

«Sarawak Shell Berhad (SSB) (80%, оператор), дочірня компанія Shell plc, спільно з Petronas Carigali Sdn Bhd (20%) ухвалили остаточне інвестиційне рішення (FID) щодо розробки газового проєкту Rosmari-Marjoram», – йдеться у повідомленні.

Родовище розраховане на видобуток 800 мільйонів стандартних кубічних футів газу на добу. Очікується, що видобуток газу розпочнеться 2026 року.

Компанія уточнює, що родовища Rosmari-Marjoram розташовані за 220 кілометрів від узбережжя міста Бінтулу (штат Саравак, Малайзія) й працюватимуть від поновлюваних джерел енергії, в яких використовується сонячна енергія для морської платформи.

У релізі також повідомляється, що розробка цього родовища є одним зі стратегічних проєктів забезпечення стабільного постачання заводу скрапленого природного газу Petronas LNG. Проєкт включає дистанційно керовану морську платформу і наземний завод з інфраструктурою, куди входить один із найдовших морських газопроводів у світі завдовжки понад 200 кілометрів.

Довідка enkorr

Shell – британсько-нідерландський нафтогазовий концерн, який займається видобутком, переробкою та маркетингом вуглеводнів у більш ніж 70 країнах. Штаб-квартиру розташовано в Гаазі (Нідерланди).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти