У початок

Shell і NGC хочуть видобувати природний газ у Венесуелі

Shell і Національна газова компанія Тринідаду і Тобаго (NGC) близькі до того, щоб домовитися про кредит державній нафтовій компанії Венесуели за її інвестиції обсягом $1 млрд у газове родовище, яке хочуть утрьох спільно розробити, повідомило Reuters четверо джерел, знайомих із ходом перемовин.

Якщо все буде узгоджено, цей крок може допомогти прискорити розвиток офшору, який давно зупинився. У січні США надали венесуельським PDVSA, Shell і NGC дворічний дозвіл на відновлення проєкту, який міг би збільшити переробку й експорт газу Тринідаду і Тобаго.

Перемовини між тріо спочатку мало просунулися щодо вимоги США, щоб запропонований газовий проєкт Dragon виключав готівкові платежі Венесуелі або її державним компаніям. Це залишається перешкодою, хоча Тринідад попросив адміністрацію Байдена переглянути рішення.

Більша частина $1 млрд, який Венесуела хоче визнати своїм внеском, належить до майже завершеного газопроводу, що з’єднує морське родовище з берегом Венесуели, повідомило два джерела. Родовище розташовано у водах Венесуели, і попередні спроби знайти партнерів для його розробки наштовхнулися на вимоги PDVSA щодо компенсації.

Shell і NGC не дали остаточної відповіді PDVSA щодо відшкодування, але готові оплатити «всі законні вимоги», повідомило одне з джерел.

2013 року PDVSA завершила випробування видобутку газу на Dragon, запаси якого оцінили в 4,2 трлн кубічних футів. Але це поле ніколи не було комерційно активним через брак капіталу у Венесуели, а нещодавно – через санкції США.

Shell і NGC підтвердили, що сторони ведуть перемовини, але відмовилися від подробиць.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти