У початок

Shell купує нігерійську Daystar Power, що спеціалізується на ВДЕ

Англо-голландська нафтогазова компанія Shell купує нігерійську Daystar Power, що спеціалізується на відновлюваних джерелах енергії (ВДЕ), суму угоди не розкривають. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Financial Times.

Це стане черговим кроком компанії до створення глобального бізнесу в галузі екологічно чистої енергії для зниження залежності від видів палива, зазначає газета.

Daystar Power працює в Нігерії, Гані й ще трьох країнах Західної Африки, надаючи рішення для бізнесу і промисловості в галузі сонячної енергії й акумуляторів. До клієнтів компанії входить Nigerian Bottling Co., що випускає в Нігерії напої під брендом Coca-Cola.

Shell 2021 року купила американську Savion, а також індійську групу Sprng Energy за $1,55 млрд. Сума операції з придбання нігерійської компанії, ймовірно, буде нижчою, зазначають експерти.

Генеруючі потужності, якими обладнано Daystar Power, становлять 32 МВт порівняно з 2 ГВт Sprng.

Виконавчий віце-президент Shell з ВІЕ Томас Бростром сказав, що купівля Daystar є «першими кроками Shell у сфері відновлюваної енергетики» в Африці.

«Shell має великий досвід в енергетиці й довгу історію роботи в Африці, і вони будуть правильними власниками для розвитку нашого бізнесу», – заявив головний виконавчий директор Daystar Джаспер Граф фон Харденберг.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти