У початок

Щоб зупинити путіна, потрібне нафтогазове ембарго і десвіфтизація банків рф, – Кулеба

Глава МЗС Дмитро Кулеба цінує новий пакет санкцій проти рф, але вважає його недостатнім для зупинки путіна. Про це, як передає «Європейська правда», він написав у Twitter.

«Я ціную посилення п’ятого пакета санкцій ЄС: заборону на російське вугілля, на доступ суден до портів ЄС і операторів автомобільного транспорту. Але щоб зупинити путіна, знадобиться газове/нафтове ембарго та десвіфтизація усіх російських банків. Важкі часи вимагають важких рішень», – написав Кулеба.

Як повідомлялося, президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що Європейському Союзу в якийсь момент доведеться запровадити санкції проти імпорту російських нафти і газу, щоб рф припинила своє вторгнення в Україну.

У вівторок, 5 квітня, представники ЄС оприлюднили подробиці інших нових санкцій. У новий перелік входить заборона на імпорт російського вугілля, обмеження доступу російських автоперевізників і кораблів, обмеження, спрямовані на олігархів та їхні сім'ї, а також блокування експорту деяких високотехнологічних машин.

Європейський Союз також запропонував накласти санкції на двох доньок президента рф владіміра путіна у відповідь на вторгнення росії в Україну.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти