У початок

Мережу «Паралель» продано

Також є російською мовою

Група Рината Ахметова SCM продала мережу автозаправних станцій «Паралель», яка належала їй. Про це enkorr повідомило джерело в керівництві компанії.

«Компанію продано», – сказав співрозмовник, який побажав залишитися невідомим.

Раніше інформацію про продаж мережі enkorr також повідомили в банківських колах. Однак менеджмент компанії досі не може ні підтвердити, ні спростувати здійснення угоди.

Імені нового власника мережі поки не відомо. За даними джерел, покупцем виступив не діючий гравець роздрібного ринку, а або оптовий трейдер, або власник невеликої мережі, який бажає розвивати цей напрям.

Про намір відійти від роздрібного бізнесу SCM оголосив ще до 2013 р., коли мережа налічувала понад 140 станцій. Спочатку її вартість оголошувалася на рівні $120 млн. За наявними даними, в той період придбання мережі розглядали всі без винятку великі гравці ринку. Але покупця так і не було знайдено, попри пропозиції обсягом $100 млн.

У 2014 р. внаслідок окупації значної частини Донецької і Луганської областей «Паралель» позбулася найбільш ліквідної частини своєї мережі – 78 станцій, а офіс компанії було переведено в Запоріжжя.

SCM продовжив пошук покупців. У різний час надходила інформація про зацікавленість покупкою мережі компаніями групи Wexlеr, «Гран Прі Ойл», SUNOIl, «БРСМ» та іншими. За даними джерел у цих компаніях, сума операції оцінювалася в $20-22 млн.

Довідка enkorr

Нині пальне під ТМ «Паралель» реалізують 60 АЗК і АЗС в Дніпропетровській і Запорізькій областях, а також на підконтрольній Україні частині Донецької і Луганської областей. Крім того, компанія продає нафтопродукти в крупному і дрібному гурті.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти